Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättsskipning och illegal jakt

/

Annons

Nils Aspenström i Svenska Rovdjursföreningen och signaturen MG har den 15 februari kommenterat mitt inlägg om Svenska jägareförbundets roll när det gäller avståndstagande av illegal jakt. Båda ifrågasätter jägareförbundets uppsåt och skulle helst se att förbundet påtog sig en polisiär uppgift.

Polis, åklagare, advokater och domstolar ansvarar för rättsskipningen i vårt land. Det är en viktig grundprincip för rättssäkerhet. Jägareförbundets roll i arbetet med att motverka illegal jakt består i att vi arbetar för en långsiktig och förutsägbar rovdjursförvaltning. Det har vi också gjort i flera decennier i form av faktabaserad och praktisk kunskap.

Både förbundets policy och handlingsplan för rovdjur är tydliga när det gäller avståndstagandet från illegal jakt. Det har framkommit via artiklar, bloggar, seminarier och mässor. Våra grundläggande värderingar vilar på landets lagar och förordningar. Vår jaktetik är också mycket tydlig.

En fungerande legal rovdjursförvaltning, som också tar hänsyn till dem som drabbas av ett hårt rovdjurstryck, är det bästa sättet att motverka förekomsten av illegal jakt.

Thomas Björklund

Ordförande Jägareförbundet

Och i och med detta svar sätter vi nu punkt för den här debatten.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons