Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt ska vara rätt

Annons

Svar till Ulla-Britt Dahl, den 6 juli

Jag reagerade när jag läste en insändare av Ulla-Britt Dahl som fått vänta länge på akuten på Mora lasarett och ville skylla detta på ledningen för landstinget och hon bad denna ledning vara "ute i vården" en dag istället för att sitta på höga stolar och bestämma.

Jag har själv, på 80-talet, jobbat på akuten på Akademiska i Uppsala. Jag vet att hur man än gör blir det långa väntetider ibland. Det är ju ingen planerad verksamhet utan plötsligt har en stor trafikolycka hänt samtidigt som fyra barn ramlat från ett tak. Hur mycket personal eller lokaler man än har då får de med lättare åkommor sitta och vänta länge eftersom man måste ta om hand de svårast skadade eller sjuka först.

Bilden av ledningen som några herrar sittande på höga stolar isolerade från verkligheten vill jag vända mig emot! Jag vet att högsta chefen, landstingsdirektören, är läkare i botten med många år "på golvet" på just Mora lasarett bakom sig.

Jag ringde och försökte kolla hur det var ställt i övrigt och den jag fick tag i så tidigt på morgonen berättade dels att nästan hälften av den politiska och tjänstemannaledningen är kvinnor, att till exempel en av dem jobbar halva sin tid på mammografin. Att samtliga antingen har barn eller barnbarn som precis som alla andra barn vistas på akuten eller andra delar av vården ibland.

Man må tycka vad man vill om både det ena eller andra i vården men att måla ut antingen personal eller ledning att vara något man inte är, gagnar ingen. Rätt ska vara rätt!

Folkets röst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons