Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt om kölistor

Annons

Svar till signaturen "J.A.E".

Signaturen frågar sig i en insändare om hörcentralen har två kölistor och efterlyser svar från landstinget angående väntetider. Eftersom jag i min egenskap av landstingsledamot engagerat mig i de hörselskadades problem kan jag bekräfta att det mycket riktigt finns två listor, varav den ena listan omfattar personer som bedöms behöva förtur.

Hörcentralen torde veta på vilken lista signaturen är placerad. Vidare kan jag informera om att jag utifrån de månatliga rapporterna om kösituationen i länet kan utläsa att signaturen har helt rätt. Väntetiden överstiger gott och väl ett år.

Mora hörcentral har för tillfället gynnsammare siffror beroende på att man under en period anlitat en privat läkare. Att medelst privata insatser avhjälpa köproblematiken i vårt landsting är dock en åtgärd som inte tilltalar landstingets socialistiska majoritet. Uppgifterna om 2-3 månaders väntetid kan signaturen lugnt glömma. Den är hämtad från socialdemokraternas valpropaganda inför senaste valet. Uppgiften kommer dock säkert att bli aktuell igen när vi närmar oss nästa val.

INGEMAR STRÖM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons