Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rädslan för att bli attackerad av rovdjur

Annons

Svar till "Med respekt för våra förfäder".

Att rovdjur skulle utrotas i dag på grund av att de dödade 612 djur för 150 år sedan, är en totalt befängd tanke. Med det argumentet vore det mer rimligt att utrota alla tyskar, eftersom de dödade flera miljoner människor för 60 år sedan, eller att utrota alla människor, eftersom vi i dag dödar omkring 48 000 000 000 djur om året (75 000 000 i Sverige).

Hur många djur som dödas i Leksands socken av människor i dag har jag ingen siffra på, men det är med all säkerhet fler och mer relevant, än de 612 dödsfallen för 150 år sedan.

Ska vi utrota människorna i Leksands kommun då? Nej, absolut inte, argumentet att döda dem, som dödar djur, är alltså ett motsägelsefullt och hemskt argument.

Rovdjuren dödar för sin egen överlevnad, de har inget annat alternativ. Men människor har varken någon oövervinnlig instinkt att döda så fort vi blir hungriga, eller någon vettig anledning att göra det.

Människor kan leva uteslutande på vegetarisk mat, och enligt flera undersökningar har veganer och vegetarianer bättre hälsa än blandkostätarna, eftersom hälsofarliga ämnen som kolesterol och mättat fett finns i alldeles för stora mängder i kött.

Myten att man inte får i sig alla näringsämnen genom att äta vegetariskt är som sagt en myt, eftersom dessa ämnen även finns i vegetabilier.

Om rädslan för att bli attackerad av rovdjur när man vistas i skogen, skulle ge människor rätt att döda rovdjuren, borde kvinnor ha rätt att döda alla män, eftersom väldigt många kvinnor enligt undersökningar inte vågar vistas ute i mörker, i rädsla för att bli våldtagna av män.

SARA HOLMBERG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons