Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rädda liv, privatisera vården

Annons

Att avsätta mer pengar till en vård som inte fungerar är ett ofantligt resursslöseri. Så länge politiker biter sig fast vid det ihåliga argumentet, att det ska avsättas ännu mera pengar till vården, får vi tyvärr dras med felbehandlingar, felaktiga diagnoser och för sent insatta behandlingar.

I dagens Sverige avlider 150 personer, 250 personer får men för livet och många hundra blir feldiagnostiserade årligen på grund av en icke fungerande vårdapparat.

Besöker man en vårdinrättning i dag ser man en massa människor springa runt med papper eller vara oanträffbara på grund av sammanträden och konferenser.

Privata företag i alla branscher har sedan ett halvt sekel lärt sig att utnyttja tillgänglig arbetskraft på ett mycket effektivare och rationellare, och för den anställde, trivsammare och bättre sätt.

Att köpa och sälja tjänster och varor internt inom landstinget är förödande. Detta system övergavs av de privata företagen för ett kvarts sekel sedan. Det skapade en intern konkurrens som var obehaglig inte minst för den anställde.

Det är hög tid att vården privatiseras och plånboken slipper avgöra, som socialministern, med aldrig sinande energi, påstår. Det viktiga är att vården blir effektivare och bättre.

Tyvärr är inte patienten i centrum i nuvarande vårdsystem.

LUTTRAD PATIENT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons