Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rabiat jakt på millimeterrättvisa

/
  • Pappan är viktig på ett annat sätt. Hans roll är stödjande och kompletterande i början och ändrar karaktär med barnets växande ålder. Hans kontakt med sina barn är inte beroende av föräldraledighet det första året. Han har minst 18 år på sig att ta igen det försprånget.

Annons

De rödgröna vill tvångsdela föräldraledigheten. I spetsen går Lars Ohly som tycker att en bröstpump kan ersätta symbiosen mellan mor och barn under den livsviktiga anknytningsperioden. Det borde leda till ett ramaskri från föräldrar. Det finns många vetenskapliga belägg för att detta är vansinne.

Vi är biologiska varelser och moderskapet är unikt. Bebislängtan finns ofta tidigt i flickors liv. Kvinnors underordning är redan problematisk och nu vill man ta ifrån dem kronjuvelen, moderskapet.

Om min dotter i framtiden skulle tvingas bryta sin föräldraledighet under amningen skulle jag ta pengar ur egen ficka för att hon skulle kunna vara hemma. Ingen bröstpump ska tvinga henne från sitt barn innan hon är redo.

Vad blir nästa steg i den rabiata jakten på millimeterrättvisa mellan könen? Förbud mot graviditeter och konstgjorda livmödrar för att minska mammans försprång i föräldraskapet och förmodade eftersläntring i karriären.

Kerstin Bengtsson-Norén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons