Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Puckar förökar sig och miljoner läggs på is

Annons

Ett alldeles utmärkt förslag till nytt kulturpolitiskt program för Leksands kommun har presenterats i dagarna. Man vill nu verkligen värna om den lokala kulturskatt vi har.

Nu ska kommunalrådet dra upp nya fåror i kulturmyllan och vår fromma förhoppning är att det sker en förändring och att inte, som hittills varit fallet, bara småpuckar sätts att gro i denna lokala mylla.

Den rika, folkliga kulturen, som genom kommunal besparingsnit plöjs allt djupare ner, får bara tjäna som gödning för den hockeykultur, som likt ett outrotligt ogräs ohämmat växer och spretar överallt i den kommunala sfären.

Kyrkbåtar, knätofsar och fioler är ett pikant garnityr att ta till när Leksands kommun ska marknadsföras. Attribut tagna från den lokala traditionen blir flashig yta och riskerar åter att få ett löjets knätofsskimmer över sig. Kunskapen om bygdens historia ses som en parentes och en onödig kostnad i den kommunala budgeten.

Grabbig och genomkommersialiserad ishockey är Leksands mest omhuldade kulturyttring och denna kräver oupphörliga räddningsinsatser. Hur många är vi som börjar bli less på att se miljoner läggas på is?

Vackra visioner är gratis. Utan kunnig personal blir aldrig visionerna verklighet.

Finns den politiska viljan att äntligen ge kulturavdelningen en anständig budget och acceptabla arbetsförhållanden?

Redaktionen för Fria Kulturpoolen ser med glädje fram emot att debatten nu tar fart!

FRIA KULTURPOOLEN LEXAND

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons