Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Priser är inte det viktiga - men Vasaloppets funktionärer är guld värda

Markus Dyrvold är oerhört nöjd med organiseringen av Vasaloppet.

Annons

VASALOPPET/MORA

För mig så har Vasaloppet alltid varit något man ser på tv:n i början på mars, och aldrig trodde jag att just jag skulle prova på att åka det. Jag har vuxit upp under åren då vi pausade lektionerna i skolan för att titta på Stenmark eller satt uppe i tv-soffan och hejade på Gunde och Wassberg!

Men efter lite påtryckningar så bestämde jag mig, jag loggade in på sidan VASALOPPET.se och börja läsa lite. Där fanns färdiga träningsprogram och många bra tips och trix.

Väl på plats i Sälen var allt otroligt välordnat, Lottakåren delade ut varm saft, det fanns DHL- lastbilar där man kunde lämna in sitt ombyte med mera. Allt var tydligt uppmärkt och det fanns hela tiden många hjälpsamma funktionärer på plats som visade vägen.

Markus Dyrvold trodde aldrig att han skulle åka Vasaloppet men är efter sitt första år i vasaspåren otroligt nöjd med organiseringen.

Jag läste att insändarskribenten "Vasaloppsåkaren" tyckt att Vasaloppet är för dyrt och att de borde inspireras mer av arrangemang som Vansbro. Men det är väl inte så märkligt att Vasaloppet kostar? Bara att dra skidspår i 9 mil med pistmaskin kostar säkert massor av pengar.

Sedan när jag körde GGN så kostade det ca 8000 kronor med allt. Ride and seek ca 9000kr och då fick man inga vasaloppsbullar kan jag lova!

Jag läste också att Jenny Lindh som åkt halvvasan var besviken på att man inte fick någon medalj i det loppet. Men jag tycker personligen att det skall hållas hårt i medaljer för liknande evenemang då de annars inte får något värde. För mest åker man väl för sin egen skull?

Så en eloge till arrangörerna: Detta överträffade mina förväntningar med ca 100mil!

Jag har som sagt deltagit i olika större tävlingar och förväntar mig att man skulle få planera och ordna saker själv. Men under Vasaloppet flöt jag runt som ett vallat får tills jag stod där nyduschad med mina nyuthämtade skidor ihanden och funderade på vad som egentligen hände?

Jag sänder mina gladaste leenden och uppskattning till dessa funktionärer och de i Vasaloppsstaben som anordnat detta! Jag kan med handen på hjärtat inte komma på en enda sak som jag skulle vilja förändra. Eller förresten, min tid..

Vi ses nästa år!!

Markus Dyrvold, 19299, 38år, Boden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons