Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prioritera sjukvård, skola och omsorg

Annons

Med anledning av artikeln i tidningen, fredag den 8 augusti, har jag följande synpunkter.

Att Ingalill Persson försöker skylla de långa väntetiderna på en tre veckors strejk i våras samt ordinarie semestrar är näst intill löjeväckande.

Köerna har funnits i flera år och jag vill än en gång påminna om löftena inför föregående val om kortare köer och bättre tillgänglighet, något som politikerna fortfarande funderar över medan vi inte kan se minsta resultat.

Har Ingalill Persson och övriga ansvariga inom landstinget en annan uppfattning så lever de tyvärr långt från den verklighet som råder.

De kringverksamheter som landstinget betalar till går inte ut på enbart kollektivtrafik och kultur, som Persson vill göra gällande. Listan är betydligt längre än så med många frågetecken.

Oavsett om landstinget i begynnelsens dagar inte hade ansvar för sjukvården så står det helt klart i dag att huvudansvaret ligger inom sjukvård, skola och omsorg.

Av de positiva reaktioner jag fått av reportaget i fredagens tidning så vet jag med säkerhet att min uppfattning delas av många och att det finns människor som lider svårt av att vänta länge på behandling.

Så min uppmaning till de ansvariga på landstinget förblir att prioritera sjukvård, skola och omsorg, och avstå från vad jag kallar sponsring till verksamheter som ej är knutna till dessa grupper.

Kanske Alf Johansson skulle vilja svara på vilka beslut som har fattats, som verkligen gynnar huvudansvarsgrupperna.

GUNBORG BENGTSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons