Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prioritera landstings- pengar till sjukvården

Annons

För en tid sedan blev jag presenterad Falu Folkmusik Festivals program för sommarens evenemang. Det var ambitiöst upplagt med många duktiga och intressanta artister och väl genomarbetat upplägg med en del nya grepp beträffande lokaler. Jag fick frågan som landstingspolitiker: Det här måste Du väl ställa upp på?

När jag därefter kom hem träffade jag min granne i min egen ålder som redan förra sommaren gick med en krycka på grund av förslitningar i knän och höfter. Den här sommaren går han med två kryckor och har mycken värk. Han står i kö och väntar på bedömning och åtgärder.

Dagen efter träffade jag en arbetskamrat som före julen 2002 hade varit på hörselkontroll och bedömdes vara i behov av hörapparat. Han skulle bli kallad inom tre månader för utprovning av hörapparat. Han har nu sommaren 2003 inte hört något om tid för utprovning.

Detta är två fall i min egen närhet som på grund av bristande resurser inte får komma för åtgärder som de är i mycket stort behov av.

Vi politiker har ju att, när resurserna inte räcker, prioritera vad innevånarnas skatter ska användas till och då har jag lätt att prioritera bort FFF till förmån för mina grannars och arbetskamraters behov av sjukvårdande insatser.

BENGT ANDERSSON, M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons