Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Primitiv okritiskhet

Annons

I den västliga propagandan kopplas Irans kärnkraftsprogram ihop med att president Ahmadinejad ska ha sagt att Israel bör "utplånas från världskartan". Mycket dumt har han sagt, till exempel förnekat Förintelsen, men det han egentligen sa var att regimen som ockuperar Jerusalem skulle försvinna från tidens (bok-)sida.

Att hävda att en regim ska försvinna är inte detsamma som att kräva att folk ska dö. Ronald Reagan hetsade inte till folkmord när han arbetade för sovjetregimens fall.

Men svenska "liberala" politiker och medier fungerar som små ekon till Vita Huset och Pentagon. Israels ockupation, apartheid och aggressiva våldspolitik mot palestinierna kritiseras aldrig. USA:s invasion i Irak talar man tyst om sedan det blivit så uppenbart att den kom till stånd på medvetet lögnaktiga grunder. Och nu stämmer ungliberalerna in i Bushs krigshets mot Iran.

Den enda slutsats man i längden kan dra av denna enögda och primitiva okritiskhet gentemot amerikanska och sionistiska övergrepp mot muslimer i allmänhet och araber i synnerhet är att svenska liberaler tycks gilla när folk plågas och förtrycks - en inställning som dessutom har en obehaglig rasistisk underton.

Bo Staaf

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons