Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prästfrågan i Gagnef

Annons

Jag läste häromdagen en liten "blänkare" angående tillsättning av ny kyrkoherde till Gagnefs pastorat. Några "församlingsbor" propagerade för att Kajsa-Britta Frogner skulle tillbaka på sin före detta post som kyrkoherde i Gagnef.

Att sätta tillbaka henne som kyrkoherde vore väl droppen av misstag, ett av alla som hänt i Gagnefs församling. Hade hon slutat några år tidigare, så hade det nog både funnits personal kvar och en bättre arbetssituation. Hennes och vissa valda politikers agerande var vad som behövdes för att sänka en säker "skuta".

Är det ingen som tänkt på varför hon slutade.

Det var nog av den enkla anledningen att hon insåg att "båten" höll på att sjunka och att det gällde att "hoppa" av innan hon själv blev neddragen till botten.

Det är bara att titta vad som hände på personalsidan före och efter hennes avgång från tjänsten som kyrkoherde.

Personalsituationen var redan så infekterad så många orkade inte vara kvar. Präster och politiker måste lära sig att det håller inte i längden att alltid "sopa allt under mattan", problemen finns kvar ändå!

Tror heller inte att hon är så efterfrågad av folk till olika förrättningar, som insändaren "några församlingsbor" försöker påskina.

Tyvärr är det väl så att det finns två sidor av prästyrket, att vara församlingspräst och att vara chef för personalen. Ofta fungerar bara den ena sidan, nämligen att vara församlingspräst och sköta dop, vigslar med mera "Vanligt" folk ser ju bara den ena sidan och det är den offentliga.

Man ska också tänka på vilken likhet yrkena präst och skådespelare har, ett framträdande framför en "publik" (församling) kan charma människor som bara ser den sidan.

Kajsa-Britta Frogner har ju ett förflutet från scenen.

Nej, stöd nu i stället de som i nuläget försöker få ordning på det som inte skötts ordentligt de sista åren. Sedan får vi hoppas att politikerna anställer kompetent personal som har skinn på näsan, kanske kan de gå efter vad sökanden kan och inte om de går i kyrkan ofta.

Prästerna är ju så ofta i kyrkan och de verkar inte har blivit bättre än någon annan. En del verkar till och med inte ha förstått budordet: Behandla människor som du själv vill bli behandlad.

EN AV MÅNGA FÖRSAMLINGSBOR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons