Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Praktik i äldrevård för socialchef?

Annons

Nu har väl socialchefen ändå gått för långt. Vad är han ute efter? Ytterligare sjukskrivningar och personal som ska granskas i media, för att någon sagt ett opassande ord som kan ske i en stressad och pressad situation.

Socialchefen och hans kolleger borde prova en schemaspäckad vecka på till exempel Risholnsgården. Ta kritik från anhöriga, bli nypt, sparkad och spottad på.

När ni ändå är i farten, ta nattpass också. Tvätta rullstolar, städa allmänna utrymmen, tvätta, stryka och så vidare samtidigt som det ska svaras på larm från oroliga, blöta boenden. Gör det och se om ni kan känna att ni gjort ett fullgott arbete.

Vi som arbetar i vården utför ett enastående arbete och förtjänar respekt och uppskattning.

I stället så flyttas problemen runt, bara för att vara av med dem för tillfället. Vad kostar det? Sopa inte undan skräpet under vår matta.

Att belasta anhöriga måste vara ett skämt. Hur och när ska de hinna ställa upp? De är ofta heltidsarbetande och många har långa avstånd till sina föräldrar, om det ens finns anhöriga. Väntjänsten låter bra, frågan är bara om den finns på alla platser. Hur kommer vården att se ut i framtiden? När 40-talisterna går i pension och behöver hjälp, finns ingen hjälp att få. Ungdomarna kommer att vägra jobba i vården med dess dåliga status och låga löner.

Tänk på att vi hamnar där till slut, både hög som låg.

FRUSTRERAD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons