Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Post-modernt

Annons

Mycket har ju skrivits om Posten, som ju tycks ha totalhavererat. Det ska sägas direkt att vi alla som klagar, säkert inte gör det på de stackars posttjänstemän som finns kvar och man tycker synd om lokalt ansvariga som måste yttra sig i massmedia och försvara eländet. Bovarna är förstås de på hög nivå, vilka det nu är, som beslutat om nedrustningen.

Mitt bidrag: När vi flyttade till Ludvika Gård 1970 fanns där ett utmärkt postkontor, som klarade det mesta, naturligtvis inklusive paket. Det försvann för många år sedan och ersattes av en brevlåda. Denna tömdes klockan 18.00 måndag - fredag och 15.00 (tror jag) på lördagar. Det spelar ju ingen roll eftersom den även tömdes på söndagar klockan 12.00.

Så kom då nyordningen. Vi fick en ny, mindre låda, gråmålad på sidorna, förmodligen för att den inte ska synas när man tittar runt hörnet. Ledningen hoppas kanske att den ska förbli tom. Den töms nu klockan 16.00 måndag - fredag. En mycket betydande försämring alltså. Omöjligt för de flesta som arbetar att skicka ett brev när de kommer hem och kollar sin egen post. Så här står det på lådan:

Brevlådan töms måndag - fredag Kl 16.00

18.30 sista minuten Storgatan 32 (Min anm.: 3 km bort)

Söndag & helgdag Kl 15.00 (Min anm. : Med rött)

Sista minuten Storgatan 32

Vad betyder nu detta? Jag vet faktiskt inte säkert. Att det var en stor försämring till klockan 16.00 var ju klart. Men sen trodde jag länge att den tömdes 15.00 på söndag.

Okej, tänkte jag, det är ju trots allt en förbättring. Så lade jag märke till de små orden under 15.00. Jag tyder det nu som att om jag kommer en minut över kl 16.00 på fredag så töms den på måndag och brevet är i lyckligaste fall framme först på tisdag.

Jag hör ibland begreppet "Postmodernism" i radions kulturprogram. Har inte fattat det heller riktigt. Det är kanske det det hela rör sig om.

GUNNAR FERNKVIST

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons