Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Portförbjud Helmer Bryd

Annons


Svar till Christer Widén.

Förre gatudirektören, Christer Widén, har talat sig varm för en återgång till kommunal ordningspolis.
Den 1 juli 1965 försvann den tid då grötmyndiga stadsfullmäktiges ordförande i Helmer Brydmundering inställde sig på stadens polisstation för att i nåder förvissa sig personligen om att stadens enda polisbil oundvikligen behövde fyra nya däck.

Några dagar senare anlände en skrivelse från Helmer där han påtalade att stadens polisbil inte skulle få användas för någon form av bovjakt eller annat ärende utanför stadsgränsen eftersom detta åvilade polisdistriktet på andra sidan stadsgränsen.

Med tanke på hur falupolitikerna tidigare visat sin briljans är jag övertygad om att falupolitikerna saknar kapacitet att klara av ett kommunalt polisväsende.

Så till Christer Widéns vällovliga propåer. Ingrepp av ordningspolis leder numer nästan alltid till vidare hantering av utredningspersonal, kriminalpersonal/tekniker. Vem ska utföra detta arbete? Vem ska hantera kommunikations- och datatrafik? Vem eller vilka ska samordna brottsligheten över distriktgränserna med tanke på den mobilitet nuvarande brottslighet utvecklar?

Jag är övertygad om att svensk polis tillfrisknar först när det kommer en yrkesutbildad individ på posten som rikspolischef.

För övrigt vidhåller jag att den särskilda beredskapspolisen bör tränas under skarpa förhållanden genom att tas i anspråk för ordningspolisverksamhet i avvaktan på annat.

BO LINDEBERT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons