Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populist?

Annons

Rolf Gunnarsson följer sitt vid det här laget välkända beteende. I stället för att möta kritiken eller försöka argumentera upprepar han bara sina åsikter. Han vill ha flera poliser lite varstans (speciellt där det finns väljare som han kan charma).

Det framgår tydligt att Gunnarsson satsar väldigt hårt på personvalet och därför driver han frågan om poliser väldigt hårt fram.

Som vanligt försöker moderaterna skydda sin ensidiga politik med några populistiska argument som egentligen helt saknar stöd.

Jag skulle bli mycket förvånad om Gunnarsson skulle kunna visa att de 25 procent fler poliser här (eller någon annanstans) skulle kunna minska brottsligheten så pass mycket som Gunnarsson hävdar. Jag hävdar fortfarande att en satsning på att hjälpa folk, som halkar snett i samhället, in på den väg som de flesta av oss vandrar är en bättre lösning.

Om Gunnarsson tror på ett samhälle där uppemot en procent av befolkningen sitter i fängelse och där brottsligheten endast spontant bekämpas där polisen råkar befinna sig så får det stå för honom, jag tänker inte stödja en sådan förödande taktik.

När jag visar på hur moderaterna finansierar sin "generösa" kriminalpolitik så hävdar Gunnarsson att jag försöker sopa socialdemokraternas misstag under mattan. Jag tror att det finns personer som är bättre lämpade att stå för de misstagen, en socialdemokrat till exempel. Om Gunnarsson bemödar sig med att svara på det här inlägget får han gärna ta med lite argument för sin politik, inte bara hans välkända åsikter.

JOHAN WESTER

JOHAN WESTER

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons