Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiskt svek i Gagnef

Annons

Gagnefs politiker har svikit Mockfjärds äldre.

Detta framgick av senaste fullmäktige.

Man fick ganska snabbt klart för sig att kommunalrådet Jaak Kerstell, c, i sin iver att köra över sin tidigare vapendragare Erik Warg avvisade alla tankar på att bygga ett serviceboende i Mockfjärd. Han förespråkade i stället en utbyggnad vid Fagerängen i Djurås. Så var det med den omtanken om de äldre i Mockfjärd!

Men det var inte särskilt förvånande med tanke på att han alltid gått i Gagnefcenterns ledband.

Vad som är mer anmärkningsvärt är att den så kallade Mockfjärdsbon Lennart Welander,s, som under mer än 20 års politiskt arbete i bland annat socialnämnden sagt sig vilja verka för ett äldreboende i Mockfjärd, nu ställer sig avvisande och hänvisar till kostnaderna.

Samtidigt har han mage att kritisera nuvarande socialnämndsordföranden, för att hon motionerat om att ett äldreboende ska byggas i Mockfjärd.

Är detta månne ett utslag av dåligt samvete för att han själv inte lyckats, trots många år av politiskt arbete?

Att skylla på att man inte har råd, tycker jag är helt fel. Det kostar väl lika mycket att bygga vid Fagerängen som i Mockfjärd!

Tydligen är man ändå tvungen att anställa fler för nattservicen och det borde ju innebära att servicen ökar i Mockfjärd och sjukskrivningarna kanske minskar bland vårdpersonalen, när de blir fler. Det är en stor skam och ett stort svek att inte Mockfjärd, som är Gagnefs största samhälle, inte har ett äldreboende. PRO och andra har under många år drivit frågan och löften har under åren ställts ut, men inget händer, trots att både Jaak Kerstell och Lennart Welander varit aktiva i socialnämnden och kommunstyrelsen.

Som avslutning skulle jag vilja fråga er, eftersom ni båda också är landstingspolitiker.Tycker ni och kommer ni att agera så att

läkarmottagningen blir kvar i Mockfjärd?

Undrande Mockfjärdsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons