Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikernas hyckleri

Annons

Det är vissa politikers ohederlighet och hyckleri som gör att politikerföraktet växer.

Dessa individer hoppas att deras övertramp skall glömmas, men vanligt folk har antagligen bättre minne än vad dessa ohederliga politiker tror.

Vem minns inte Mona Sahlins uppmaning till svenska folket? "Det är häftigt att betala skatt".

Eftersom knappt 32 000 kronor av hennes skatt gick till indrivning hos kronofogden, anser sig väl Mona Sahlin vara undantaget från sin egen slogan.

Det kallas väl för hyckleri?

Cirka 400 invandrarflickor lever under hot från sina "hedersmedvetna" släktingar. I stället för att göra något åt detta problem lägger Sahlin sin spetsnäsa i den danska flyktingpolitiken. Hyckleri?

Mona Sahlin gör även PR för ett IT-företag, vilket etikprofessor Hans De Geer anser vara i högsta grad omdömeslöst. Allt enligt Aftonbladet.

Statsminister Göran Persson och finansminister Bosse Ringholm anklagade i en debattartikel vänsterpartiet för populism och att det inte gick att lita på, samtidigt som budgetförhandlingarna med detta parti pågick. Hyckleri?

Ytterligare en hycklare av klass är Björn Rosengren. De många tabbarna vid försöket att sammanlänka Telia och Telenor glömmer nog inte svenska folket så lätt. Den 5 november 2001 gjorde Rosengren följande uttalande i Veckans Affärer: "Det avgörande är att Sverige har en hög ekonomisk verksamhet, inte om det är svenskt eller utländskt ägande".

Den 19 mars i år säger han till TT: "Självklart ser jag det som ett problem att vi får ett alltmer utländskt ägande". Hur vill Rosengren ha det?

Dessa politiker visar genom sitt förakt för folket och sin totala brist på respekt för människorna som har röstat fram dem, en total maktblindhet. Kanske något att lägga på minnet till höstens val.

TAGE BLOM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons