Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna förstör för barnen

Annons

Under senaste tiden har det skrivits mycket negativt om föskolan i medierna. Det har handlat om maxtaxa hit och maxtaxa dit, barn som får hörselskador för att det är så många barn i grupperna och det är ett stim och ett stoj. Barn som får magsår, sömnrubbningar med mera.

Om jag som förälder tog till mig allt som massmedia skriver om förskolan, skulle jag aldrig våga utsätta mitt barn för en dylik miljö. Det är ju skrämselinformation, så till den grad att man sätter morgonkaffet i halsen.

Men - förskolan är mycket bra för barn!

På förskolan har vi möjlighet att lära barn sådant som är bra för barn utifrån deras förmåga och utvecklingsnivå. Vi lär dem sånger, rim, ramsor. Vi har bild och form, där barn har möjlighet att måla, lära sig om färger. Vi har matematik, barn lär sig antal, siffror och att räkna. De får social träning, att kunna komma överens, med andra barn och andra vuxna.

Barn lär av barn. Barn blir otroligt stimulerade av andra barn. Det är ju mycket roligare att leka om man har någon att leka med.

De får möjlighet att i sagans värld stimulera fantasin, att i musik och dans få känna rytmen och glädjen i kroppen att röra sig. Allt detta är otroligt stimulerande för barns utveckling.

Nu till medaljens baksida. Politikerna i Falu kommun håller på att förstöra vår fina förskoleverksamhet. Jag hoppas innerligt att det är av okunskap, så att det inte är en medveten strategi att förstöra förskolan.

I Falun har man satt ett nyckeltal på 6.0 barn/vuxen oberoende ålder på barnen. Detta blir alldeles fel. Det är lättare att arbeta med 18 st 4-5 åringar än 18 st 1-3 åringar. Det är otroligt frustrerande som anställd i förskolan, att inte räcka till. Att inte ha tid och möjlighet att se och bekräfta barn.

Jag uppmanar politiker i Falun att göra ett besök på förskolan. Skaffa er barnkunskap.

Jag uppmanar föräldrar och då framförallt papporna - ställ Falu kommuns politiker mot väggen och kräv bra förskola för era barn!

Att jag uppmanar papporna är, för att manliga politiker har lättare att förstå ord som kommer från män.

Den som känner sig manad får gärna besöka vår förskola.

LAILA KLEFBOM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons