Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisstationen i Grönköping läggs ner?

Annons

Här om veckan bevittnade jag en tv-debatt om polisen. Som vanligt blev det rena flummet. Låt mig först peka på rikspolischefsflummaren Sten Heckschers makalösa deklaration med anledning av stängningshotet mot hälften av Dalarnas polisstationer.

Inte ens polis Paulus Bergström i Grönköping kunde ha uttryckt det på ett flummigare sätt än rikspolischef Sten Heckscher.

Rikspolischefen sade till den månghövdade tittarskarans bestörtning följande: Enär inga brott begås inne på polisstationerna så behövs de inte!

Det antyder att även polisstationen i Grönköping är på väg att försvinna, i följd varav polis Paulus Bergström känner sig alltmer råd- för att inte säga husvill.

Grönköpingskonstapeln Paulus Bergström, som beskrivs som en kreativ person, skulle dock kunna tänkas trotsa rikspolischef Heckscher och motverka en polishusstängning genom att inbjuda Grönköpings samtliga busar, under ordförandeskap av förre förrädaren Peterzohn, till allmänt kriminellt hålligång inne på polisstationen, varvid attraktiva värdeföremål, från gods- och beslagsrummet, skulle kunna läggas fram för att locka till brott. Polisstationen skulle på så vis bli en brottsplats och därmed vara oundgänglig allt framgent.

Grönköpingsvinkeln bjuder dalapoliserna till efterföljd. Gören i bevarande syfte polisstationerna till brottsplatser och rikspolischefen Heckscher får tänka om.

Flumdebatten i tv dominerades förutom av rikspolischef Heckscher traditionsenligt av alla flummares skyddsängel Gudrun Schyman, v, och hennes likasinnade, medan en rad polispotentater från slagfältet i Göteborg tappade målföret.

MATTS DAHLSTRÖM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons