Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pissfulla hillibillys

Annons

Härrreguuud vikket äventyr det var att handla några simpla matvaror i dag! Det är så kallat Big Lake Run här i Siljansbygden just nu. Massor med stora härliga fina gamla USA-bilar som tar ett varv runt sjön.  

Men varför måste de befolkas av stora äckliga pissfulla hillbillys? Som det verkar, utan undantag.  

På OK stod en hel drös parkerad. Bredvid där jag ställde min bil, ställde sig ett snaggat 170-kilos geléberg och pissade mot husväggen, trots att ingången till macken = toaletten var tre meter där ifrån. Tyvärr hade jag brutit mot min egen stenhårda princip att inte lämna hemmet utan kameran, annars hade ni fått se. Äh, jag hade nog inte vågat.

Jag gillar bilar, men jag skulle tänka mig för många gånger innan jag lät mig ses i en gammal jänkare.

Skulle ni köra ert bilmärke om det i allmänhetens ögon förknippades med övervikt, underutbildning och alkoholmissbruk? Verkliga bilentusiaster bryr sig uppenbarligen inte om sådant utan skaffar de bilar de älskar utan att snegla över axeln.  

Men så entusiastisk är inte jag. Och jag slår vad om att många bilälskare, som skulle kunna bli entusiastiska vårdare av en amerikansk kulturskatt, hellre söker sig till andra bilar. Synd.

Siljanskommunerna är beroende av turismen för sin livsstil, det är ingen tvekan om det. Men måste vi låna oss till den här sortens spektakel? Jag har mycket svårt att se att det kan locka "vanligt folk", vare sig hemifrån eller från utlandet. Inkomsterna från Big Lake Run måste kunna ersättas med andra, från gäster som begriper att bete sig. Det räcker med midsommar en gång om året.

GM

Leksand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons