Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pinsamt om köken, centern

Annons

Agneta Ängsås får helt oförtjänt på skallen för att hon gått ut och lovat ny utredning av den nya kostorganisationen i kommunen. En ny utredning skulle betyda att köken i Svärdsjö, Enviken och Grycksbo får behålla sin produktion, och att den inte centraliseras till Haraldsboköket.

Helt oförtjänt eftersom Agneta bara utgår från de utfästelser centerpartiet gjorde före valet, att åtminstone i väntan på en samordning mellan skolan och socialtjänsten, så skulle den nya kostorganisationen inte genomföras.

Centerpartiet gjorde före valet den bedömningen att de inte kunde låta Rolf Gunnarsson ensam plocka röster på protesterna mot förändringen av kostorganisationen. Men nu efter valet är centern framme vid samma prioritering som kristdemokraterna gjorde både före och efter valet; att hellre göra en besparing på kostorganisationen i stället för att lägga ännu större sparbeting på vårdpersonalen. Men det kan centern tydligen inte säga rätt upp och ner utan Agneta Ängsås får ta på sig syndabocksrollen.

Det enda pinsamma är Agnetas försök att skylla på tjänstemännen.

Det gick bra för centern att tycka något annat än tjänstemännen före valet och det går bra att göra det efter valet också om viljan finns.

ULRIK LINDGREN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons