Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalen är bristvaran i vården

Annons

Till kommunstyrelse och socialnämnd i Leksand.

Jag har just varit på ett informationsmöte om ett kvalitetssystem, som ska införas inom socialtjänsten från årsskiftet. Tanken är god och jag är mycket för en hög kvalitet i vården, då det ger tillfredsställelse både för brukare och vårdpersonal. Tyvärr har inte socialnämnden tänkt tanken ut.

Vårdpersonalen har inte fått de redskap de behöver för att ge den höga kvalitet som förväntats. Visserligen ska vi få en blankett där brukaren ska fylla i vad den tycker om vården, både bra och dåligt, samt tala om hur den vill att det ska vara i stället och sedan ska eventuella brister rättas till så fort som möjligt.

Men snälla kommunstyrelse och socialnämndsledamöter, det är inte brist på insikt av behov och förväntningar på vården, ej heller brist på vilja att tillfredsställa dessa behov. Det är brist på personal och därmed tid.

Det här kvalitetssystemet kommer aldrig att ge någon förhöjd kvalitet om det inte tillförs resurser. Det kan inte ge någon hög kvalitet med en evig vikariekarusell, då stor omsättning på personal aldrig kan ge någon kontinuitet i vården.

Hög kvalitet fordrar en stabil personalstab. Det kommer fortfarande att bli långtidssjukskrivningar på grund av förslitningsskador och utbrändhet. Gummisnodden kan inte dras ut hur långt som helst, den brister till slut.

Hög kvalitet i vården kommer att uppnås den dag då personalstaben är i balans med vårdtyngden och när lönen är anpassad till arbetsinsatsen. Vårdpersonalen måste visas uppskattning, även lönemässigt, åtminstone så pass att det går att leva ett drägligt liv på lönen utan att behöva jobba extra, trots att man redan jobbar heltid. Man kan inte få ut någon arbetsglädje ur en yrkeskår som alltid får signaler om att de är en budgetbelastning.

Jag har för mig att alla som avlönas med skattemedel via kommunens budget är en budgetbelastning så varför finns det aldrig pengar till vård och omsorgspersonal! Är det kanske för att vi är så många, som vi blir så dyra! Då uppstår genast frågan, varför vi är så många?

Jo, det finns ett stort vårdbehov som vi ska tillfredsställa. Vi utför ett arbete precis som alla andra "budgetbelastare" i kommunen och kanske utför det allra finaste och värdefullaste av alla arbeten. Vi vårdar människor som vore mycket utsatta om inte vi fanns.

Så ge oss lön, ge oss resurser och gör oss synliga genom att visa uppskattning, då kommer också arbetsglädjen och yrket får status, och då ska ni få se på hög kvalitet, även utan dokument.

MARIA PETTERSSON TORRBERG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons