Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pension även från politiken

Annons

Det finns många beroenden, spel-, drog-, alkohol- och dopingberoende med flera, men det största beroendet som nu genomsyrar hela samhället är arvodesberoendet. Det finns i alla styrelser och nämnder, oavsett partitillhörighet.

På många sammanträden finns ledamöter, som sitter och halvsover, men vaknar upp, när det skall diskuteras höjning av arvoden och reseersättningar.

Det borde vara regel, att när man passerar pensionsåldern 63-65 år och slutar yrkesarbeta, då ska man också sluta vara med i politiken. Trodde mig kunna få råd och anvisning från pensionärsorganisationerna hur man ska gå till väga med detta stora problem, men hos pensionärerna hittar man ju de största syndarna. Här hjälper inga krisgrupper i världen, det måste till radikala metoder.

Tittar man på sammansättningen i de politiska partierna, är medelåldern alldeles för hög, men förmodligen är yngre människor rädda för att ställa upp och bli "överkörda" av pensionärerna samt att bli arvodesberoende. Pensionärerna vill inte stiga åt sidan, utan vill sitta kvar och lyfta sina arvoden.

Det största för samhället mest kännbara beroendet är arvodesberoendet!

Det farliga beroendet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons