Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengar till hälsosatsning kommer från många håll

Annons

Svar till "Motionär utan dator" Falu Kuriren 17 januari,

Bäste "Motionär utan dator."

Falu kommuns profilområde "hälsa" är inte enbart ett projekt som startats för att få kommun-invånarna att motionera mer. Framförallt handlar det om att, tillsammans med hälsoentreprenörer, skapa ett gemensamt åtgärdsprogram mot ohälsa på arbetsplatser.

Av de anslag till profilområde hälsa och idrott på 6,4 miljoner kronor som du nämner i din insändare, är cirka 5 miljoner kronor EU-pengar och medel från länsstyrelsen, alltså inte kommunala medel.

När det gäller isbanor för långfärdsskridsko på Runn håller jag med dig om att ideella insatser är viktiga, men vill samtidigt klargöra att Falu Kommun faktiskt har bidragit till plogningen av 30 kilometer skridskobana inför Runndagarna. Isbanan ska hållas öppen och plogad från den 11 januari till den 10 mars, beroende på isläget.

Vidare vad gäller de 15 hälsobanorna i samtliga kommundelar pågår en utredning om hur dessa ska finansieras. Klart är att kostnaden, beräknad till cirka 250 000 kronor, i huvudsak kommer att finansieras via sponsorer, inte via skattemedel.

Samma sak gäller den eventuella hemsidan på internet där kommuninvånarna ska kunna delta i en kontinuerlig dialog kring hur de ser på sin hälsa, vilka problem de upplever och först därefter, om möjligt, samtidigt få hälsotips. Kostnaden är i dagsläget beräknad till 150 000 kronor, och kommer att, om projektet blir av, finansieras via sponsorer.

I övrigt hänvisas till en kommande debattartikel.

Du som har ytterligare funderingar är välkommen att ringa "doktorn" Peter Foxdal på tel 023-820 69.

PETER FOXDAL

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons