Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påverka genom att rösta

Annons

Du som tvivlar på att din röst räknas, att din röst inte har någon betydelse ,eller att du av besvikelse väljer att inte rösta, gör dig själv och alla en tjänst genom att deltaga i utformningen av din livsmiljö .

Du som tycker att du inte själv kan formulera dig eller aktivt deltaga i debatten ,knyt kontakt med de politiker du själv väljer och sätt press på dom att framföra dina åsikter, ditt facks eller din förenings åsikter .

Att överlämna den politiska arenan enbart åt de högljudda ger bara ytterligare besvikelse i framtiden. Demokrati betyder inte att alla får som dom vill men har man inte röstat eller framfört sin mening så ökar känslan av att politiken inte rör mig! Kräv förklaringar av sakers förhållande .

De funderingar som alla människor har, rörande sina barns skola, sin egen hälsa och sina föräldrars vård är just de saker som den kommunala demokratin arbetar med och som man i ett val kan påverka inriktningen på.

Dessa frågor samt den lokala miljön, luften, vattnet, maten, boendet och arbetet är just de saker som alla människor har intresse av främst kanske för egen del men också för att dessa faktorer om de uppfattas som positiva, skapar det goda samhälle som vi alla önskar oss.

Du som ändå inte tänker att rösta ska inse att din ickeröst tillfaller det parti du minst av allt önskar stödja. Kritisera oss politiker men lyssna till förklaringarna. Politikernas största problem är, att den summa pengar som genom skatterna tillfallit kommunen tyvärr inte räcker till för att genomföra allt man önskar.

Du måste på ett eller annat sätt vara med och påverka prioriteringen, att säga din mening, att vara med och utforma det bästa möjliga samhället med de tillgängliga resurserna.

Det finns ingen anledning att avstå från att deltaga i utformningen av en god livsmiljö.

Ett stort parti har större möjlighet att påverka och genomföra beslut än ett litet.

Ett litet parti saknar i det närmaste möjlighet att kunna förverkliga sina mål och måste oftast ingå en ohelig allians med andra partier varför problemet med att "dagtinga" med sin ideologi blir ett ständigt återkommande dilemma, vilket med tydlighet framgått i vår kommun den senaste mandatperioden.

Socialdemokraterna är ett stort parti och med din röst kan vi bli större för att med större kraft och bättre möjligheter utveckla det goda samhället.

RENÉE ANDERSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons