Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patetiskt varghat

Annons

Den stora stygga vargen som vill äta upp barnen när de är på väg till skolan och som vill slå käftarna i lilla mormor där hon sitter i sin lilla stuga...

Man blir så trött när man läser dessa rabiata insändare från olika rovdjurshatare ute på landsbygden. Era argument har vid det här laget blivit så patetiska att man måste ta sig för pannan.

Finns det i dagens upplysta och miljömedvetna samhälle verkligen någon som på allvar inte vågar gå ut i skogen för att plocka bär och svamp bara för att det det löper ett fåtal skygga vargar ute på de milsvida vidderna?

Eftersom ni verkar tro på sagan om Rödluvan borde ni också ha lyssnat till visan med texten "vargen FLYR genom snön som yr".

Vargar, lodjur, järvar och björnar är bevisligen mycket skygga djur som inte söker kontakt med människan. Ett tack till jägmästare Carl-Eric Janlöv i Björsjö för att du förklarade detta på ett sakligt sätt i en artikel i NLT helt nyligen.

Jag har full respekt för att man i jägarkretsar ser rovdjuren, vargen i synnerhet, som en svår konkurrent om viltköttet som ska fylla frysboxarna.

Men de fyra storas närvaro i den svenska faunan ska betraktas med det ekologiskt hållbara som ledstjärna. Vargen är ett länge saknat led i näringskedjan. Nu är den äntligen på väg tillbaka och förhoppningsvis kan vi i en framtid få en stor och livskraftig stam med många nya revir.

Med tillräckligt stort antal vargar och andra rovdjur i markerna skulle naturen själv hålla bestånden av klövvilt på en lagom nivå. Då skulle jakt med kulvapen inte längre fylla någon funktion.

Slå vakt om vargen för vår egen och alla våra efterkommandes miljö och livskvalité.

LÅT VARGEN LEVA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons