Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partisk nyhetsförmedling

Annons

Hörde på Aktuellt och Rapport häromdagen att Hamas tagit makten med våld på Gazaremsan. Dessa uttalanden från den opartiska svenska nyhetsförmedlingen visar tydligt att nyheter inte längre används för att informera befolkningen utan för att påverka opinionen i en viss riktning. Enligt min världsbild har Abbas försökt göra en statskupp och misslyckats på Gazaremsan men lyckats på Västbanken med utländsk hjälp störta den demokratiskt valda Hamas regeringen. Det är litet skillnad.

Jag hoppas att svenska folket är så vaket och tänkande att de inte går på propagandan från vår licensfinansierade opartiska television. Jag har flera gånger anmält uttalanden som de gjort på nyheterna till granskningsnämnden utan att få något gehör för mina åsikter. Framtidens dom över hur vi hanterat och agerat när det gäller Palestiniernas öde kommer att bli hård och jämföras med hur vi blundade för de tyska koncentrationslägren.

Jag uppmanar alla läsare att genom internet skaffa litet mera nyanserade upplysningar om läget i Mellanöstern. Gå in och titta på de kartor över Israels hundratals bosättningar som fullständigt skär sönder hela Västbanken. Fråga er sen hur Israel tänker kombinera dem med en palestinsk stat som de säger sig vara för. Kommer ni ihåg snyftreportagen över en (1) bosättning som Israel övergav.

Enligt Genèvekonventionen är det förbjudet att låta den egna befolkningen bosätta sig på ockuperat område och på sätt och vis användas som mänskliga sköldar. Men till och med ordet ockupation verkar vara bannlyst när massmedierna beskriver Israels agerande. Bedrövligt!

Argus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons