Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkeringseländet hindrar handeln

Annons

I en liten ort som Leksand, är det viktigt med en stor köptrohet för att handeln ska överleva. Därför är det viktigt att stödja köpmännen i att göra centrum mer attraktivt. Det tjänar alla i hela Nedansiljan på.

Kommunens arbete med att försköna utemiljön och göra det lättare att nå centrum med bil är bra men här finns ett stort problem.

En stor del av parkeringsplatserna för invånarnas inköpsresor upptas nämligen av dem som arbetar i centrum.

Klockan 09.00 på morgonen är minst en tredjedel av torgets platser upptagna. De mest attraktiva parkeringsplatserna på exempelvis den centrala Sparbanksgatan utanför bokhandeln av dem som arbetar i samma hus. Samtidigt får kunderna gå allt längre.

Här måste Köpmannaföreningen göra något radikalt. Se till att butikernas och kontorens personal får särskilda parkeringsplatser på baksidorna av husen eller att de uppmanas att parkera en bit utanför den centrala kärnan.

Att gå några hundra meter på morgonen kan ju knappast öka sjukskrivningarna.

Det som är extra viktigt att betänka är att Leksand med omgivningar får en allt äldre befolkning där man får ett naturligt behov av att kunna parkera centralt.

Om vi inte löser problemet snabbt kommer två saker att hända. Invånarna åker till andra orter och handlar och den stora och viktiga turistströmmen tröttnar på sommarens parkeringselände och åker vidare.

Då har vi alla förlorat!

LEKSAND - SOM TUR ÄR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons