Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På vänsterkanten

Annons

Jag har skrivit mycket om flera av mina kamrater i Norge, men jag har ännu inte nämnt ett ord om mina närmaste vänner i Lyngdal. Min värdfamilj är djupt kristen och de går till en frikyrka varje söndag. Lyngdal är känt i Norge, därför att man kan spotta från en kyrka till en annan.

Jag har känt värdfamiljens kristna barn i snart tio år, praktiskt tagit ifrån det att de såg dagens ljus. Jag har tagit med dem till Kristiansands djurpark flera gånger och jag har bjudit dem på saft och kakor i min hytta. Vi har växt samman till oskiljaktiga vänner.

I maj hade jag och min värdfamilj en schism. Allting var säkert mitt fel. Jag hade inte tidigare berättat om min bakgrund. När jag ville klara upp denna schism sa jag att jag var en arbetare som stod långt ut på vänsterkanten. Jag ville tala om för dem att en ateist hade tagit hand om deras barn i tio års tid.

Värdfrun sa helt lugnt till mig att jag var precis som hennes far och att de tyckte om mig. Hennes far var gruvarbetare innan han blev pensionär. Gissa om jag blev överraskad och överlycklig! Nu kan jag njuta av min välförtjänta semester i vetskap om att jag är välkommen när jag kommer tillbaka till min hytta.

Birger Hansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons