Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagandet av Grycksbobanan

Annons

Kommunfullmäktige i Falun har en andra gång tagit ett positivt beslut beträffande Grycksbobanans öppnande - och även denna gång har beslutet överklagats till länsrätten av samma personer som tidigare!

Man blir inte direkt förvånad - dessa två herrars strategi börjar framgå alltmer tydligt. De klagande, uppenbarligen med support i form av en juridiskt bevandrad person, inser utan tvekan att beslutet återspeglar kommunens vilja i denna fråga, men man försöker, genom att hitta eventuellt tänkbara formella fel i beslutsgången, förhala frågan så långt möjligt i förhoppningen att projektet därigenom ska stoppas.

Om kommunen skulle tvingas ta om beslutet en tredje gång kommer dessa personer med all sannolikhet att överklaga även detta beslut - och så vidare.

Om länsrätten däremot avslår överklagandet försöker man överklaga till kammarrätten och så vidare.

Hur länge ska detta tillåtas fortsätta? Det handlar ju trots allt om ett samhällsviktigt projekt för att säkerställa fortlevnad och utveckling av Grycksbo bruk, en av kommunens största arbetsplatser med över 500 anställda.

Till detta kommer ett stort antal indirekt berörda, såsom underleverantörer, familjemedlemmar med flera.

Man kan säga att de klagande använder de demokratiska spelreglerna på ett odemokratiskt sätt med avsikt att därigenom uppnå sina egna syften. Det är tveksamt om det varit lagstiftarens avsikt att reglerna skulle användas på detta sätt.

Ett råd till de klagande personerna är att - i stället för att fortsätta med ett agerande som i värsta fall kan bli ett dråpslag mot kommunens näringsliv - använda sina krafter för att begränsa den omfattande bilismen (inte minst lastbilstrafiken) i Falun. Det är ju där som de verkligt stora störningarna finns när det gäller miljöpåverkan, olycksrisker, trafikstörningar och buller.

Den begränsade tågtrafik som planeras ger i jämförelse med detta mycket marginella störningar!

DET GÄLLER FALUNS FRAMTID

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons