Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Över 100 fel på rälsbussen

Annons

För 60 miljoner (60 000 000) kronor köpte Tåg i Bergslagen, TiB, två nya rälsbussar att sättas in på Västerdalsbanan. I somras förevisades under pompa och ståt en av bussarna i Borlänge och även på andra platser utmed Västerdalsbanan. Nu skulle de sättas i trafik och det förväntas bli en ordentlig ökning av resande. Men fortfarande finns Dala Floda, Björbo och andra "långt till centrumstationer" kvar på samma plats utmed banan.

Nyligen lät Gävle-Dala Nytt meddela att bussarna inte kommer att sättas in i trafik förrän efter april månad. Itino, som de nya bussarna kallas, är behäftade med över 100 fel och följaktligen inte godkända för användning.

Man har samtidigt kostat på miljoner kronor i reparationer på de urgamla Lasse Pettersson-bussarna. Likafullt kör man under tiden mestadels med "Tågbuss". Detta är inget annat än en fullbordad skandal som vi skattebetalare ska bekosta.

Varför lägger man inte ner trafiken och inväntar tidtabellsskiftet nästa sommar? Ett nytt praktfiasko är vad det är. Vad tänker den stackars tågpersonalen som tvingas åka "Tågbuss" i stället för spårbundet?

O TALLBLAD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons