Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osunt leverne farligare än mobilmast

Annons

Svar till Lilla jag:

Suck, på dig låter det som om det inte finns någonting farligare än mobiler och master. Jag har aldrig hävdat att jag är någon expert och forskare på detta område. Jag tror att det är farligare med en osund livsstil, stress, rökning och att sätta sig i en bil.

Men det höjer de flesta inte ens ögonbrynen åt. Det blir aldrig något ramaskri när forskare kommer med larmrapporter på att folk blir allt fetare och rör på sig mindre.

När folk blir fetare och rör sig mindre så ökar riskerna att få diabetes, cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Rökningen är en ännu större farsot. Läkarna är eniga om att man absolut inte ska röka. Rökare kan få lungcancer, kol, emfysem och andra cancerformer.

Jag läste i läkarboken att 95 procent av dem som får lungcancer dör. Vilka hemska sjukdomar det finns som kan relateras till vår livsstil.

Jag har mobiltelefon, inte mår jag sämre för det. Jag försöker att äta mycket frukt och grönsaker. Det skyddar mina celler förhoppningsvis så inte de fria radikalerna kommer och förstör. Jag försöker motionera så mycket jag bara kan, eftersom min kropp är byggd för det. Att motionera stärker mitt immunförsvar.

Jag röker inte eftersom det är så farligt plus att det är så väldigt dyrt. Risken för att just jag ska få cancer kanske då minskar radikalt. Jag dricker måttligt, till skillnad mot en del som häller i sig alkohol, och det är som de flesta vet inte bra. Sömnen har jag inte några problem med, motionerar man så sover man bättre.

Blodtrycket kan man också hålla i schack genom att motionera. Så en sund livsstil är jätteviktigt! Förhoppningsvis mår jag så bra som möjligt när jag blir äldre, nu i dag också. Då slipper jag kanske att få en hjärtinfarkt, stroke och cancer.

LILLA MY

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons