Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osaklig Widén-propaganda

Annons

Christer Widén fortsätter sin småaktiga kampanj att stjäla från det fattiga Västerdalarna. Han klandrar Vägverket för att de försöker ta bort den olagliga skyltningen i Tvikstarondellen.

Vägverket är all heder värd för att de fortsätter att tillämpa samma regler som tidigare. De behöver inte rätta sig efter Widén och Centrala Stadsrum. Vilket löjligt namn förresten, det finns väl inget centralt kvar snart i Falun.

Dalarnas centrum ligger numera i Borlänge där sammanstrålar de viktiga vägarna, där är järnvägscentrum, flygplats och handelscentrum och största industrierna, dit åker folk för att handla. Gruvhålets tid är förbi.

Det har sagts förut men tycks ha svårt att tränga in hos Widén: Alla turister åker inte riksväg 70 och 71, mer än hälften åker andra vägar som inte alls berör Falun. Men de som åker 70 lär väl inte byta in sig på den dåliga och osaltade vägen från Hedemora till Falun för att sedan hamna i en krånglig stadsmiljö.

Jag åberopar härvid Leif Svenssons tidigare uttalande härom. En avsevärd del av stockholmarna åker via Västerås- Ludvika-Björbo som är snabbare. Den vägen kanske örebroarna också tar. Annars väljer en stor del av södra Sverige att åka via Mariestad och riksväg 64 till Vansbro, ännu flera kommer att välja den vägen sedan den får nytt nummer ända från Halmstad vilket är beslutat.

En mängd turister kommer också via 45-an från delarna väster om Vänern. En annan sak som inte gynnar Widéns resonemang är att riksväg 71 blir allt kortare för varje ombyggnad som Vägverket gör.

Från Vansbro fortsätter många turister norrut via riksväg 64 och 45 till Idre, Härjedalen och Jämtland. I Sveg, dit de kommer på 45-an åker de naturligtvis rakt fram i stället för att fortsätta 45-an som där leder ifrån fjällen.

Något som Widén tidigare fått om bakfoten. Sedan tror han i sin enfald att olyckorna minskar om turisterna åker över Falun. De senaste dödsolyckorna berodde inte på vägen utan den mänskliga faktorn, den kommer att råda även via Falun.

Dödsolyckor inträffar på de finaste vägar, det är bevisat. Att snabbt bygga om 71-an är naturligtvis det enda rätta. Men varje gång detta ska ske ska Falun vara före och ta pengarna, som nu med motorvägen till Borlänge.

Tidigare var det olika leder som skulle göras först.

I Vansbro är allt bäddat för turisterna. Bensinmackar och matställen ligger alldeles vid vägkanten liksom andra nyttigheter de kan behöva.

Fria parkeringsplatser är det gott försörjt med mot i Falun där parkerare får betala.

ERIK WANFORS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons