Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orättvist dömd och otillräknelig jag flyttar från Falun

Annons

Jag anser mig vara en duktig källsorterare, tillhör dem som bockar mig och tar tillbaka det som av misstag slängs i fel påse och så vidare. Avtalet som ni vill att jag ska skriva på får mig att känna mig orättvist dömd och otillräknelig. Vanligt papper får alltså inte längre, trots att det är brännbart kastas i röd påse utan ska fraktas med bil (miljövänligt?) till återvinningsstation.

Mjölkförpackningar sköljas ur (varmvatten-förbrukning, miljövänligt?) och fraktas med bil (miljövänligt?) till återvinningsstation, hur mycket vatten ska förbrukas för att skölja ren alla filmjölks- och youghartförpackningar innan de är rena? Är jag en syndare om jag fortsätter att slänga mjölkförpackningarna i röd påse? Det kan aldrig påstås annat än att papper är brännbart och alltså kan slängas i röd påse. Slängde i dag margarinpapper, vad är det? Framgår ej av foldern. Det vecklade ej ut sig efter att jag kramat ihop det, är det aluminium då eller satt det ihop av fettet som är kvar på papperet? Kanske fettet ska sköljas av först? Ännu mera varmvattenförbrukning (miljövänligt?)

Tur att det framgår av foldern vad badkar och hatthylla är, annars hade jag tänkt klämma ner det i deponipåsen. Små barn kommer inte i tidig ålder att få lära sig var man slänger skräp för ingen förälder kommer att ha råd att riskera att barnen slänger fel. Föräldrar som har barn hemma själva när de arbetar och kanske till och med tar hem kompisar kommer att få det jobbigt med att gå igenom varje soppåse och papperskorg för att kolla att ingen har slängt något fel, det kan stå dem dyrt. Jag tänker inte slänga några privata papper, kontoutdrag, datalistor och andra personliga papper i någon återvinningsstation, dem måste få komma i röda påsen. Nej, jag tror jag flyttar till en annan kommun, det här verkar jobbigt att hela tiden gå med hotet över sig. Avtalet kommer inte att "locka" hit nya invånare i alla fall. En sak är säker, om något otillåtet hittas i min tunna ska jag vara med och bekräfta att det är i min påse det ligger och att det möjligen kan komma från mig, eftersom tunnan står obevakad långt från gården hela natten före soptömningsdagen, då tömningen sker tidigt på morgonen.

Så snälla beslutsfattare förstör inte den positiva synen på den nu inlärda källsorteringen genom att gå till överdrift. Ansträng er i stället till att komma åt de verkliga syndarna som struntar helt i källsorteringen. De och ingen annan ska betala.

RITA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons