Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionen gör inte sitt jobb

Annons

Den ekonomiska prognosen för Falu kommun 2003 pekade på ett underskott om 108 miljoner kronor. Gatu och parkstyrelsen tog genast ansvar för sitt överdrag.

Kvar blev 105 miljoner kronor som verksamheterna måste krympa. Den politiska majoriteten lyckades ta fram ett förslag som gav cirka 40 miljoner kronor på ett helt år. I bästa fall ger det en effekt på 10-15 miljoner kronor under resten av 2003.

Oppositionen flaggade för att man skulle komma med stora och tydliga förslag till åtgärder på kommunfullmäktige i maj. Torsdagen den 15 maj var det dags.

Jag trodde att oppositionen då skulle komma med något nytt och fräscht. Men döm om min förvåning när de inte hade några förslag som avsåg åtgärder 2003. Alla förslag avsåg 2004 och framåt.

Som ett avstamp för budget 2004 var det naturligtvis bra. Men arbetet med att klara 2003 fick inga nya bidrag.

Däremot argumenterade många partier mot delar av det som eventuellt skulle kunna ge några kronor för innevarande år. Det ser därför dystert ut för Falu kommun.

Det är lätt att säga att man vill anpassa verksamheten efter de resurser som finns men att vara konkret och våga ta de nödvändiga besluten verkar det inte finnas mod till.

Det är för sent att rädda 2003 med en skattehöjning. Därför finns all anledning att nu vara riktigt orolig.

JAN LINDHOLM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons