Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppna ögonen, Hagberg!

Annons

Svar till Lars-Ove Hagberg, 28 juni

Hagberg svarar mig efter att jag kritiserat vad han sagt i budgetdebatten i landstinget. Nu börjar jag bli allvarligt orolig för den gode Hagberg om han inte vet vad han säger från talarstolen.

När det gäller arbetslösheten vore klädsamt om Hagberg kunde öppna ögonen och ta del av alla de artiklar som beskriver hur sysselsättning ökar kraftigt. Målet var 10 000 nystartsjobb under året för långtidsarbetslösa. I dagsläget har 9 797 personer fått nystartsjobb. Då pratar vi om riktiga jobb och inte politiskt skapade låtsasjobb som försätter människor i bidragsberoende. Plusjobben utgör ett bra exempel på vänsterns åtgärder före ett val för att förbättra statistiken.

Jag var avsiktligt vänlig när jag sade att Ken Swedenborgs hjälpreda kostade drygt en halv miljon kronor. Jag kunde också ha nämnt de sex vårdplatser som ska inrättas i Ludvika som en eftergift till Ken. Den kostnaden är minst en miljon kronor per plats.

Sedan måste jag säga att det är oerhört beklämmande att Hagberg har så dåliga kunskaper om kommunallagen. Han skriver att alliansens oppositionsråd inte har något ansvar. Jag kan upplysa Hagberg om att det politiska ansvaret i landstinget utövas i styrelser och nämnder. Vill revisionen pricka en styrelse eller föreslå att man inte får ansvarsfrihet så gäller det hela styrelsen om alla deltagit i besluten. Jan Wiklund har alltså samma ansvar som Hagberg i landstingsstyrelsen. Sedan kan jag hålla med om att moraliskt har alltid en majoritet större ansvar. Men det brukar inte revisionen ta hänsyn till.

Ulf Berg (m)

landstingsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons