Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onödig folkomröstning om euron

Annons

Varför ska svenska folket behöva genomlida denna debatt och folkomröstning som bara är ett spel för galleriet? Vi har redan gått med i EU efter en folkomröstning och sedan får väl våra folkvalda riksdagspolitiker ta ansvaret för genomförandet.

Vem tror att vi i längden kan vara med i EU till hälften och samtidigt som ett mycket litet land kunna vara med och påverka utvecklingen. Då vore det mer renhårigt att ha folkomröstning om att helt gå ur EU, eftersom det är det som frågan egentligen gäller.

Ett nej till Euron i höstens folkomröstning skulle bara medföra att vår anslutning till valutaunionen skjuts upp några år och föranleda en ny folkomröstning när opinionen svängt.

Har vi inte viktigare saker att ägna tid, pengar och kraft åt?

Här i Dalarna kan i stället det politiska etablissemanget själva bilda ett helt nytt Regionparlament utan att folket tillfrågats. I denna nya "Dalariksdag" sitter sedan samma gamla politiker som vi är vana att se, men som skaffat sig lite mer makt och glans på länsstyrelsens bekostnad. Dessa ska inte heller röstas fram av folket direkt utan tillsättas av politikerna själva! Motivet är att denna nya ordning skulle vara mer demokratisk, men tyvärr blir det nog på bekostnad av objektiviteten.

Nu väntar politiska uppgörelser i stället för mer sakliga bedömningar.

Denna nya ordning kunde vi fått folkomrösta om i stället!

CHRISTER WIDÉN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons