Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omfördelningen som inte ger ett enda nytt jobb...

Annons

Svar till Camilla Lindberg (fp) den 26 juli

Fastighetsskatten ska nu förändras så att stora fastighetsägare i framförallt storstadskommuner tjänar jättebelopp. Men fastighetsägare med ett taxeringsvärde under 480 000 kronor tjänar inte ett öre. En mycket stor andel av fastighetsägarna i vårt län ligger under den nivån. Så det sker nu en miljardrullning till de mest välbeställda i storstäderna. Och det hela ger inte ett enda nytt jobb!

Men inte nog med det. De skattesuventionerade hushållsnära tjänsterna utformas så att människor med villor i utlandet kan dra av på skatten för grillkockar, trädgårdsmästare och poolskötare. Varför var detta så viktigt? På ytterligare en punkt gynnas de allra rikaste. Jag tycker de kan betala själva utan skatteavdrag!

Samtidigt kan vi se hur sjuka och arbetslösa kläms åt med sämre ersättningar. Högerregeringen har också försämrat för förtidspensionerna. Och Camilla Lindberg säger att hon inte skäms för att ställa upp på denna politik! Jag tycker det är ett intressant och våghalsigt uttalande från hennes sida.

Högern skär också ned på vuxenutbildning. Jag ser inte vuxenstudier som en arbetsmarknadspolitisk åtgärd. Det är en investering i framtiden där den studerande kanske vill byta yrke eller göra något annat.

Dessutom måste ett land som har ambition att utvecklas värna om vuxenutbildningen. Den bidrar till näringslivets möjlighet att förändra sig och utvecklas. Högerns syn på detta är minst sagt torftig!

När det gäller jobben så tar det tid att skapa ett gott näringslivsklimat. Det kommer inte över en natt. De jobb som nu tillkommer är en fortsättning på den utveckling som inleddes under den socialdemokratiska regeringsperioden.

Effekterna av högerregeringens politik ser vi först om ett par år. Då ser vi också utslaget av den höjda ränta som ofinansierade skattesänkningar för de rikaste har lett till. Ni försöker stoltsera med lånta fjädrar!

Om socialdemokraterna fått styra hade ingen av ovanstående kritiserade åtgärder genomförts. Fördelningspolitiken hade varit rättvisare.

Som en effekt av högerns ensidiga gynnande av de rika tycker jag det är dags att lansera en ny miljonärsskatt. Och de pengarna skulle kunna användas för att utveckla skolan. Låt de rikaste vara med och betala en storsatsning på våra barns utbildning!

Peter Hultqvist (s)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons