Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omfattande förändringar i Gagnef

Annons

En konsultutredning föreslår omfattande förändringar och nedläggningar inom äldreomsorgen i Gagnefs kommun. Utredningen och förslagen har presenterats för socialnämnden.

Ett av förslagen innebär nedläggning av servicehuset Törnholn och gruppboendet för dementa i Dala-Floda. Det motiveras med att det är för få platser vid Törnholn och att boendemiljön anses dålig. Någon annan motivering än rent ekonomisk, till nedläggningen av gruppboendet har inte angivits.

Att lägga ned Törnholn och gruppboendet i Dala-Floda för att bygga nytt på annan plats i kommunen är ekonomiskt vansinne! Kommunen är den instans som har det yttersta ansvaret för att ta hand om de människor som bor där och som har behov av vård och omsorg.

Då måste man se till att man utvecklar verksamheten så att den tryggar innevånarnas behov på lång sikt samtidigt som en hållbar ekonomisk planering av verksamheten görs.

Kommunen äger lokalerna vid Törnholn och har alltså kostnaderna för lokalerna oavsett om verksamhet finns där eller inte.

Konsulterna har bedömt boendet vid Törnholn som dåligt.

Har man frågat boende och anhöriga vad de tycker om boendemiljön?

Har man frågat personalen om deras syn på arbetsmiljön?

Hur ska man ta om hand de människor som i dag och i framtiden har behov av den vård och omsorg som i dag ges vid Törnholn och gruppboendet?

Låt det inte gå prestige i denna oerhört viktiga fråga!

För inte vill väl kommunledningen införa ättestupa i Gagnefs kommun (läs Dala-Floda)?

ANN-GRET OLSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons