Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omdöme om Mauds omdöme

Annons

Har centern fel ledare? Frågan är berättigad. Ta till exempel målsättningarna som Maud har: "Centern ska upp till 16 procent inom denna valperiod. Det är fullt realistiskt för mig att vi är det största borgerliga partiet 2014", tänker Maud högt i tidskriften Fokus. Bäva bör hennes alliansbröder.

Att jämföra med att centern pendlat mellan 5,8 och 6,7, i valet 7,9 procent.

"Jag känner förtvivlan över regeringens politik" skriver Börje Hörnlund före detta arbetsmarknadsminister. "Men riktigt orolig bör man vara i mitt eget parti. Inom centern finns många med låga inkomster, inte minst pensionärer. Vill partiledningen ha kvar dessa röster i riksdagsval gäller det att man skärper sig innan det är för sent". Dagens Nyheter den 21 maj.

Rubriker som "Maud läxade upp sin lärare" i tv och "Värsta ledarstilen" som bottenplats när det gäller ledarstil enligt tidningen Chef belyser problemen. Inte minst rubriken i Dagens Nyheter från 12 mars. , "centerns nya nyliberalism är en fara för alliansen". I en intervju säger hon att shoppa kläder för 10 000 kronor i månaden inte är ovanligt för henne.

Det här är inte bara centerns utan också alliansens och Sveriges problem. Maud är vice statsminister och näringsminister. Med hennes omdöme går det åt helvete om det inte redan har gjort det.

Lovar fortsatt bevakning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons