Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om USA-kritik och mjölkproduktion

Annons

Svar till Bo Staaf:

När man läser dina insändare i NLT om USA, så verkar det som att roten till allt ont som finns här i världen till största delen kommer därifrån. Du menar ju att befolkningen där lever gott på fattiga länders bekostnad.

I så fall är USA i gott sällskap med den övriga rika västvärlden, inte minst Sverige, som har ungefär samma levnadsstandard som USA.

Jag läste nyligen om att flera hundra miljoner människor går hungriga varje dag och att 24 000 dagligen dör av svält och bristsjukdomar. Här i Sverige dör vi i stället av vällevnad. Tala om en orättvis värld.

Vad gör vi själva åt detta förhållande? Jo, vi vill ha kortare arbetstid och mera förmåner, så gapet mellan fattiga och rika länder kommer ju bara att öka.

Jag skulle vilja se densamme som vågade komma med påbudet att vi skall sänka vår levnadsstandard för en rättvisare värld.

Här i Europa svämmar livsmedelsproduktionen över alla bräddar så att EU måste sänka den med 20 procent. Vår egen regering går ju i spetsen för att få bort alla bidrag till jordbruket så snabbt som möjligt och näringsministern

Leif Pagrotsky kallar jordbruket för "en näring under avveckling".

Vill man uppleva en rejäl standardsänkning i dagens samhälle, skall man investera i mjölkproduktion i en skogskommun som Ludvika. Då får man lära sig att arbeta 365 dagar om året även om man är sjuk.

Inte behöver man förundra sig över att ungdomen sviker en sådan näring.

ERIK MAGNUSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons