Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om ord och handling vore ett

Annons

Svar till Widar Andersson:

Om politikerna visade god moral och genomförde vad de sagt skulle förtroendet öka. Det handlar också om den värdegrund som ett parti vilar på. Hur ska man känna förtroende när politikerna handlar precis tvärt-om mot vad de säger?

Widar Andersson säger i sitt inlägg den 5 juni att tidningarna ska skälla på honom och de andra politiker inom socialdemokraterna som är bleka och saknar ambitioner. Problemet är ett helt annat. Det handlar om förtroende och moral.

Att ena dagen säga en sak och nästa göra tvärtom det väcker inte förtroende och visar inte något genuint intresse för att engagera sig. Människor vänder därför politiker och partipolitiken ryggen. Det syns tydligt i de vikande medlemssiffror som politiska partierna uppvisar särskilt bland de yngre men även det negativa valdeltagandet i senaste valet.

Det handlar också om det antalet poster en politiker har. Att ha många är tydligen en merit och mycket vanligt. Men med många uppdrag krävs det att mycket tid går till förberedelser och att läsa in sig i frågor. Det krävs också ibland spetskompetens i vissa frågor.

Om jag som väljare har valt en person som lovat en sak före valet men gör tvärtom efter valet, hur ska jag då känna förtroende för den?

ÅSA NILSER

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons