Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om julivädret och Perssons kjolpigor

Annons

I dag är det den 30 juli. Snart har lidandets månad tilländalupit haver, gudskelov.

När tv-meterologerna säger "det är outhärdligt". Ja, då är det illa ställt. När temperaturen på gårdsplan alltid är plus 45 grader, ja då kan man ingenting göra.

Är det inte så, ja då sprutregnar det! Det sätter P för alla aktiviteter. Är man in och handlar och måste ha rutorna stängda för alla biltjuvar, då är temperaturen i bilen plus 60 grader!

Sen tar det evigheter innan man fått ner den till plus 40 grader. En bil är illa utsatt av solen. Plåten blir alldeles brännhet.

Förr i tiden var det riktigt skönt att gå med bar överkropp. Nu för tiden är solen som en svetslåga. Skall bero på det uttunnade ozonskiktet säger de lärde.

Ja, hur som helst är det ett rent helvete! De enda som tycker om det är badfantaster som ligger i vattnet en stor del av dagen och sen ungarna. De älskar att hoppa upp och ner i vattnet.

I slutet på denna outhärdliga månad är det Dan Andersson-veckan. Han var en stor skald, synd att han gick bort i så unga år och han var fattig hela sitt liv.

Här är flera program om denne gudabenådade skald varje dag. En del bättre, andra sämre. NLT skriver varje dag om uppträdandena, spelar ingen roll om de varit bra eller dåliga. NLT stryker alla "medhårs". Det har ingen betydelse hur dåliga de än varit!

Nu är vi snart i augusti. Den ser man fram emot. Nätterna blir längre och kyler av hetluften som ligger som ett dok över markytan:. Till och med fåglarna lider av den. Svalor och sädesärlor flyr till sjöar där det finns vatten och flygfän. De måste ju leva dom också.

Sen i september är det ändå bättre. Då är vindarna än svalare och ett stilla höstregn strilar ner!

Då har vi den spännande röstningen om EMU! Till dess för bägge parter för och emot fram sin propaganda. Man kan säga att det mest är svammel. Ingen vet inte vad de pratar om. Bara teorier hit och dit.

Men vad de aldrig säger på ja-sidan är de faktiska förhållanden som kommer att bli följden av ett ja. Alla automater måste göras om. Till exempel minuten, bankautomater med mera. Detta kommer att kosta stora pengar. Och givetvis skall kunden betala merutgifterna som alltid annars. Miljardbeloppen kommer de att ta tillbaka och vi vanligt folk kommer att drabbas.

Så jag kommer givetvis att rösta nej. Sen må Göran Persson och hans kjolpigor komma med vilka teoretiska önskedrömmar de vill!

För de med sina höga löner spelar det ju ingen roll vad bensin och bankuttag kostar!

75-ÅRIG GRÄNGESBERGARE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons