Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om behovet av glädje

Annons

Man blir lätt deprimerad om man följer med dagsnyheterna. Trots det fagra Sommarsverige är vi oskyddade mot den deprimerande inverkan som dagsnyheterna har - det är ju mest de dåliga som räknas som nyheter, det blir en sorts hjärntvätt efter ett tag.

Vi skulle behöva någon god nyhet ibland som verkade lite uppmuntrande. Känns det världsfrämmande? I så fall har det gjorts världsfrämmande.

Folk mår bara sämre, och många vet ingen annan lösning än mediciner - piller, piller, piller. Propagandan har varit ihållande i åratal.

Det skulle hjälpa om media kunde ge oss inslag om till exempel alternativa, drogfria lösningar för depressioner, lyckosamma erfarenheter, berättelser om framgångar i miljövården, berättelser från människor som lyckats med något speciellt, funnit en stabil källa till glädje och hälsa, människor som kan skratta mitt i all bedrövelse.

Saker kan bli bättre om vi har fler glada entusiaster med ansvarskänsla.

L. Ron Hubbard skrev om glädje:

"Det finns en glädjens nödvändighet, en nödvändighet som är lika levande och pulserande och vital som människans eget hjärta."

Han talade sanning som sade att en människa som har två kakor borde sälja den ena och köpa en vit hyacint. Det skapande, det konstruktiva, det vackra, det harmoniska, det äventyrliga, ja till och med flykten undan att uppslukas av glömskan - allt detta är njutning, och dessa ting är en nödvändighet."

Det konstruktiva, det vackra, det harmoniska - blir man inte glad redan av orden?

GUN LANCIAI

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons