Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öka invandringen!

Annons

I dagarna har migrationsminister Tobias Billström presenterat ett förslag för underlättad arbetskraftsinvandring. Bland annat föreslås att arbetsgivare ska kunna rekrytera personal från länder utanför EES-området utan att Arbetsmarknadsverket har veto. Ett annat förslag är att utländska studenter som tagit svensk examen direkt ska kunna söka arbete i Sverige, utan att behöva ansöka från hemlandet. Även tanken på ett arbetssökandevisum som låter människor söka arbete i Sverige under tre månader är ett steg i rätt riktning.

Kritiken har dock inte låtit vänta på sig. LO luftar nattståndna invändningar om att den svenska modellen hotas, vilket i klartext betyder att man vill att facket ska kunna sätta stopp för immigranterna. Likartade tongångar hörs från socialdemokraterna, TCO och vänsterpartiet. Den svenska vänstern står alltså enad i övertygelsen om att fackpamparnas särintresse är viktigare än det som enskilda arbetstagare och arbetsgivare frivilligt avtalar om. Några invandrare vill de inte ha hit såvida facket och myndigheterna inte får diktera villkoren.

Ändå tjänar alla utom facket på ökad arbetskraftsinvandring: såväl arbetsgivare som hitflyttade arbetstagare och konsumenter. Öppna gränserna!

Ulrik Franke

förbundsordförande,

fria moderata

studentförbundet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons