Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oj, så många otäcka djur det finns

Annons

Svar till " Gustav Vasa,

ej jägare".

Jag håller med dig om att det är läskigt med djur ute i naturen. Måste vi ha så många rådjur? Där jag bor finns det massor och i bland är de inne på vår gård. Därför får vår katt inte vara utomhus längre.

Och så finns det en massa farliga fåglar som flyger omkring i vår skog, skator och ugglor och till och med hökar. En farbror som bor på en annan gård, sa att han hade sett en orm i skogen. Får de verkligen vara där?

Min pappa säger att det finns vilda harar som springer omkring på våra gärden på nätterna, så nu törs jag inte släppa ut mitt marsvin. Min mamma såg en älg en gång när hon skulle plocka blåbär, då sprang hon hem och ringde till polisen.

Men den kom inte? Mina klass-kamrater säger att de har sett rävspår i snön, så nu törs vi inte spela ishockey på sjön. I vår vedbod finns det jättestora möss. De äter upp veden, säger pappa. Så nu ska vi ha oljepanna i stället.

Vår granne körde på en grävling i går, så nu får inte jag åka med skolbussen längre. Jag älskar verkligen att bo på landet, allt det gröna och sådär. Bara det inte fanns så många djur.

Jag glömde nästan berätta om alla de otäcka myggorna, flugorna, getingarna och myrorna. De borde förbjudas tycker jag.

RÖDLUVAN I HJULBÄCK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons