Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oförmåga att prioritera

Annons

Vart har sådana uppfattningar som Lars Jönssons lett Dalarnas sjukvård? Jo, till brist på läkare och långa köer där människor lider svårt. Att den politiska ledningen i landstinget misslyckats med sjukvården är ett understatement.

Den "tillfälliga" skattehöjningen på 50 öre har som bekant ersatts med en ytterligare höjning på 80 öre utan att någon förbättring kan skönjas inom sjukvården. Oförmågan att prioritera sjukvården i landstingets budget och att där våga välja bort sådana uppgifter och inte minst bidrag till allsköns organisationer som inte hör till landstingets kärnverksamhet, är kännetecknande för opinionskänsliga politiker.

Det är våra politiker som är skuld till att sjukvården i Dalarna fungerar dåligt och ständigt är underfinansierad.

Den byråkrati som kännetecknar så gott som all verksamhet, vars utförande (produktion) ligger i händerna på politiker, är förödande för effektivitet och arbetsglädje hos de anställda.

Varför tror Lars Jönsson att den öppna vården i Västmanland fungerar bäst i Sverige utan nämnvärda läkarvakanser och med nöjda patienter, trots att den är utlagd på entreprenad?

AE-N

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons