Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Offentlig eller privat vård

Annons

Bertil Ström, s, hade för någon vecka sedan i en insändare synpunkter på att ett privat sjukhus gått med vinst. Tongångarna är ingalunda nya.

Jag har hört dem år efter år från socialdemokrater och från vänsterpartister. Jag har hört dem i den lokala sjukvårdsstyrelsen och i landstinget: Sjukvård ska drivas i offentlig regi! Sjukvård får inte gå med vinst! Detta är huvudbudskapet och anledningen till att jag gång efter annan haft anledning att reservera mig mot beslut som förhindrat privata eller alternativa driftsformer inom vården.

Bertil Ström och jag har helt olika syn på den situation som uppstår om vi blir sjuka och behöver vård. Det som är viktigast för mig är att jag snabbt får den vård jag behöver för att tillfriskna. Vem som ger mig vården är helt ointressant, givetvis förutsatt att den ges av läkarkompetens. Hur denna läkare är anställd och huruvida pengarna går direkt till hans egen ficka eller företag är för mig helt ointressant.

För mig gäller det att få bra och snabb vård. För Bertil Ström däremot är det primära att få vård i offentlig regi. Där anser han att det är minsta risken att vården kan gå med vinst. Han står gärna i en lång kö. Han väntar gärna i månader och år.

Dessutom verkar han tro att det är i offentlig regi som det bedrivs effektiv sjukvård. Hans föredöme verkar vara Landstinget Dalarna. Jag förstår att Bertil Ström i sin fobi för vinstintressen inom vården ser Landstinget Dalarna som en förebild. Risken att det företaget med den av Bertil Ström påskrivna effektiviteten skulle gå med vinst torde vara minimal eller rent ut sagt obefintlig.

I alla fall torde det bli så om Alf Johansson ska rulla fram i gamla hjulspår!

INGEMAR STRÖM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons