Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Odemokratiskt också i en demokrati

Annons

Svar till Elsa Sjöholm.

I en demokrati är det folkviljan, som ska ge utslag, och den som erhåller de flesta rösterna är segraren. Al Gore fick en halv miljon röster fler än George W Bush men vi har sett utgången.

Röstmaskinerna hade fungerat dåligt och man ville räkna rösterna manuellt. Frågan hänsköts till Högsta Domstolen som består av fem republikaner och fyra demokrater.

Röstningen följde tyvärr partilinjen (i stället för att domarna tolkade lagen) och dömde fem-fyra till Bushs förmån.

För mig, en amerikan, och många av mina landsmän var detta ett sorgligt besked.

Många orättvisor i systemet kan aldrig rättas till under republikansk ledning.

Registrering inför valen gör det svårare för fattiga, invandrare, människor med låg utbildning att delta i valen. (Fängelsekunder får heller inte rösta och mig veterligt är det inget parti som har tänkt ändra på den saken.)

Som guvernör i Texas undertecknade Bush fler verkställandeorder om dödsdom än någon annan guvernör under samma period. Han arbetar också för antiabortgrupperna.

Den 1 januari 2002 anslogs 34 miljoner dollar till FN:s fond för familjeplanering i tredje världen. Ändå beslöt Bush att frysa anslaget.

Bush proklamerade den 15 januari i år till Helgandet av livets dag. Samtidigt planeras för ett krig mot Irak, som oundvikligen skulle kräva många dödsoffer och orsaka mycket lidande.

Vilken hycklare!

JOANNA SVENSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons